вівторок, 4 червня 2019 р.

Слов’янська писемність – для всіх і для кожного

Писемність, мова – то є душа  кожної нації,
її  найцінніший скарб.
В мові – наша давня  й  нова  культура,
ознака  нашого  національного  визнання.
Щорічно, 24 травня у всіх слов’янських країнах урочисто відзначається День слов’янської  писемності й культури. В Україні це свято відзначають з 2004 року. Цей день є символічним днем вшанування  пам’яті святих  рівноапостольних Кирила й Мефодія – творців  слов’янської  писемності.
Карлівська районна бібліотека для дітей,  долучившись до знаменної дати, ознайомила  користувачів з книжковою виставкою «Мови рідної скарби», де було запропоновано матеріали про писемність та культуру давніх та сучасних  слов’ян.
Гра-подорож «Слов’янська писемність – для всіх і для кожного» була проведена з активними читачами бібліотеки (учні 5-6 класів). Бібліотекарі ознайомили дітей із зразки творчої спадщини українських поетів та письменників. Також дітлахи отримали інформацію про засновників писемності Кирила та Мефодія, які здійснили переклад богослужбових книг з грецької мови, поширювали християнське вчення. Потім дітям запропоновані були ігри та вікторини на знання української мови. 
Українська мова - належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної сім'ї. Мелодійна, співоча, красива, цікава для вивчення і дуже зручна для спілкування. Ми маємо пишатися тим, що розмовляємо мовою Тараса Шевченка, Григорія Сковороди, Лесі Українки… Збережімо культуру спілкування, культуру мислення, культуру душі!



Немає коментарів:

Дописати коментар