вівторок, 11 червня 2019 р.

Професій багато є на світі - знайди покликання душі


Освіта завжди орієнтується на майбутнє, адже вчорашні дошкільнята - це сьогоднішні школярі й завтрашні фахівці. Якими спеціалістами вони стануть, залежить від того, які знання та вміння вони отримають сьогодні, чого прагнутимуть, що вважатимуть головним, а що - другорядним, на кого захочуть бути схожими, яка професія їм сподобається.
Для того щоб діти могли свідомо вибирати сферу майбутньої діяльності, вони мають знати якомога більше про різні професії: науковців, службовців, робітничі, інженерні, мистецькі, професії, представники яких стежать за порядком, захищають людей, допомагають їм бути здоровими, вчасно виконувати всі справи тощо.
З метою ознайомлення дітей з різними професіями в районній бібліотеці для дітей організовано та проведено інформаційний дайджест “Професій багато є на світі - знайди покликання душі”. На який було запрошено учнів 4-5 класів ЗОШ №1. Бібліотекар розповіла школярам про важливість для суспільства праці кожного, про взаємозв’язок фахівців різних напрямків, про актуальні сучасні професії та професії майбутнього. Діти мали змогу уявити себе в ролі лікаря, пожежника, адміністратора і т.д.
Цей захід навчив присутніх співпрацювати, домовлятися, радитися, розподіляти роботу, творчо виконувати будь яку справу.




Немає коментарів:

Дописати коментар