пʼятницю, 3 травня 2019 р.

Великдень просить на гостину


Великдень - одне з найдавніших та найшанованіших свят у народі. Свято Паски супроводжується багатьма звичаями та обрядами. Цей день особливий для всіх, принаймні тому, що родина нарешті може зібратись і почастуватись за святковим столом.
В районній бібліотеці для дітей був проведений урок народознавства «Великдень просить на гостину» присвячений цьому чудову святу, на який було запрошено учнів 3-Б класу школи-гімназії ім. Н.В.Герасименко. Бібліотекар ознайомила дітей з історією святкування Великодня. Учні, в свою чергу, цікаво й зворушливо розповідали про роль цього свята в житті людини. Потім разом обговорили традиції святкування, як зберегти та примножити їх в сучасному світі.
Особливе місце було відведено символу Великодніх свят - писанці та її виготовленні. Зокрема, які орнаменти при цьому використовуються. Бібліотекар розповіла, що зображення квітів на писанці, для прикладу, в українській традиції символізує дітей. Дубове листя - силу, довголіття й терпіння. Зелені дерева, гілки і листя - один із найдавніших символів життя, щорічного весняного відродження, молодості, здоров’я та росту. Насамкінець діти переглянули відео про сучасні методи виготовлення писанок.
Виставка-інсталяція «Пасхальні візерунки» стала пізнавальною окрасою заходу. Діти із задоволенням ознайомилися з представленими книгами та журналами. 
Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро. Бажаємо Вам радості, здоров’я, добробуту і благополуччя!


Немає коментарів:

Дописати коментар