вівторок, 21 травня 2019 р.

Вишиванка - символ України


Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!
Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення - щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку. Працівники районної бібліотеки для дітей, підтримуючи традиції  цього свята, запросили до себе на гостини учнів 4-Б класу ЗОШ №1 і разом провели чудовий захід «Вишиванка - символ України».
Читальний зал замайорів різнобарвними візерунками української вишивки, бо учні прийшли одягнені в національний одяг. Ця народознавча година ще раз  продемонструвало, що вихованці школи  відчувають себе справжніми українцями та  цінують звичаї й традиції свого народу. 
Бібліотекарі з великим задоволенням підготували літературний перегляд «Чарівна краса вишиванки», де було представлено книги, в яких можна дізнатися про історію та різноманітність вишивок України.




Немає коментарів:

Дописати коментар