пʼятниця, 10 травня 2019 р.

Нелегкі фронтові дороги вели бійців до перемоги


І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
                               В. Симоненко
В Україні  9 травня святкують День Перемоги над наци́змом у Другій світовій війні. Також 8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. Символ  цих днів є квітка червоного маку. Традиційно, напередодні Дня Перемоги, в районній  бібліотеці для дітей було проведено годину відваги "Нелегкі фронтові дороги вели бійців до перемоги", яку було проведено разом з учнями 6-б класу ЗОШ №3.
Бібліотекарі розповіли, яку дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війну 1939-1945 рр., про найбільші військові операції  та найвизначніші дати Другої світової війни. Також запропонували присутнім переглянути тематичну книжкову виставку "Шана за подвиг - подяка за мир», де представлено документальні та художні твори про лихоліття війни.
8 – 9 травня українці доповнюють  свій одяг червоним маком - символом пам’яті про майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні у всьому світі. І саме такі квіти запропонували виготовити учням працівники книгозбірні.  Скоро на грудях учнів зачервоніли яскраві квітки-символи.
Минають роки, але завжди у пам’яті залишаться імена тих, хто у грізний час встав на захист рідної землі, хто у нелегкому двобою, ціною власного життя, відстояв споконвічне право людини на свободу і життя. Пам'ять про ці події робить нас сильнішими та надихає на нові звершення.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар