пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

З книгою канікули – сумувати ніколи



"Книги - морська глибина
 Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перла виносить”
(Іван Франко)
Щороку  під час весняних канікул (останній тиждень березня) в  бібліотеках України проводять традиційне дійство — Всеукраїнський тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. 
Цьогорічний тиждень «З книгою канікули – сумувати ніколи» в Карлівській районній бібліотеці для був насиченим та приніс багато позитивних емоцій.  В ці дні до читальні завітало багато дітей різного віку: вихованці ДНЗ №4 «Золота рибка» та ДНЗ №5 «Берізка», учні молодших та середніх класів шкіл міста та багато гостей, які є постійними відвідувачами та прихильниками бібліотеки.
Тиждень відкрила екскурсія «Мандрівка книжковою країною», де малят познайомили з чарівним світом бібліотечних героїв. Далі було проведено мультимедійну година «Казкові герої в мультиках», де діти шукали спільне та відмінне в мультиках прочитаних казках. Весело та позитивно провели час читачі на казковій каруселі «Мрії втілені у казку». Вихованці під час проведення загадкового асорті «Якщо мудрий відгадай»  шукали відповіді на загадки про казковий одяг та взуття, про добрих і поганих героїв, брали участь у конкурсі «Згадай казкових звірів», «З якої це казки?» та інші. Ще на цьому заході відвідувачі самі складали головоломки, а бібліотекарі в свою чергу вирішували їх. Казково-чарівна атмосфера панувала на літературному знайомстві «Захоплююча подорож на планету «Періодика». Присутні разом з чарівними героями дізналися багато цікавого і нового про пізнавально-розважальний світ сучасних журналів та газет.  Діти виявили свою майстерність у виразному читанні та декламуванні творів та поезій на заході – голосні читання «Казковий віночок», що й стали завершенням Всеукраїнського тижня дитячого читання.  
Книжковий вернісаж «Книга в гості завітала» та книжкова виставка «Дитячі письменники України – ювіляри  2019 року» були оформлені та представлені відвідувачам.  Бібліотекарі в першу чергу звернули увагу на творчість письменників-ювілярів, нові книги, книги дитячої літератури, які найбільше популяризують книгу та читання в дитячому середовищі. 
Головна мета проведення такого тижня допомогти дітям відчути радість спілкування з друкованим словом та переплести безтурботне дитяче життя з яскравими емоціями від прочитаних творів.


Немає коментарів:

Дописати коментар