вівторок, 26 березня 2019 р.

Пори року в українській поезії


Поет – це дощ, – шумить мені природа, –
Це сніг і зелень, блискавка в імлі.
Поет, кажу я, – кара й нагорода
Від неба і від рідної землі
21 березня,  у Всесвітній День поезії,  в районній бібліотеці для дітей зібралися учні, які не байдужі до поетичного слова. Разом з бібліотекарями вони поринули в поетичний калейдоскоп «Пори року в українській поезії»
Дитяча поезія – це особлива поезія, бо автор, що пише для дітей, має бути знавцем дитячих душ, мати ключик до їхніх сердець. Бібліотекарі розповіли присутнім про історію виникнення свята та його відзначення в Україні. Потім разом з читачами обговорили красу та мелодійність творів про природу та пори року. Щоб розігріти уяву присутніх, їх увагу, фантазію, мислення  бібліотекарі провели  поетичну розминку. Для цього були пропущені слова у відомих віршах про пори року, які треба було згадати та підібрати рими. Далі діти творили поезії з «розкиданих» слів. Потім спробували себе в ролі поетів та насамкінець прочитали вірші про пори року .
Світ поезії – це зустріч з прекрасним. Дивовижні акорди слова запалили в дитячих душах вогник любові, пробудили світлі мрії, надихнули на звершення добрих справ, бо поезія – це голос істини, голос правди, а той, хто чує його, здатен сіяти тільки добро.

Немає коментарів:

Дописати коментар