середу, 20 лютого 2019 р.

Пронизує пам’ять скорбота прощання…

П’ять років тому, страшними втратами, українці вибороли свободу і розпочали нову віху в історії незалежності держави.  В дні, коли ми вшановуємо пам’ять про Героїв Небесної Сотні, в районній бібліотеці для дітей було проведено патріотичний  роздум  «Пронизує пам’ять скорбота прощання». На захід були запрошені учні 8 класу ЗОШ №3(кл.керівник  ДоценкоЛ.І.). Разом з бібліотекарями вони поринули у вир  подій  останніх місяців 2013 і початку 2014 року, які перетворилися на справжню національну стихію. Майдан – 2014-го став символом утвердження віковічного прагнення українського народу до справжніх демократичних цінностей. І за право їх здобути, за нашу з вами свободу і оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість із них – молоді, сильні, ті, хто тільки починав жити.
Хронологію подій було коротко показано дітям у відеороликах, які були озвучені душевними піснями.  Інформацію доповнив  бібліоперегляд  літератури «Герої Небесної Сотні», на якому були представлені твори присвячені Героям. В них оспівується їх подвиг, а також звучить шана і скорбота вдячних поколінь.
Учні ділились думками про ті події, висловлювала свої мрії, а також бачення нашої держави в майбутньому. І все це дає надію, що наступне покоління буде  гідними пам’яті наших Героїв. Завдяки згуртованості, незламності духу, над нашою Батьківщиною таки запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!

Майдан ридав. А сотня в небо йшла,
Один за одним, наче янголята…
Боліли рани та вже не болять,
Жовто-блакитний стяг покрив їх тіло.
Один за одним шикувались в ряд,
Героїв сотня в небо полетіла…


 

Немає коментарів:

Дописати коментар