пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Співець полтавського краю



Маленькі читачі старшої групи «Сонечко» з ДНЗ №1 «Золотий ключик» завітали в районну бібліотеку для дітей на зустріч з хорошими книгами. Це була їх перша зустріч з королівством книг.  Вони з подивом і захопленням дослідили кожен куточок бібліотеки. І саме на цій хвилюючій зустрічі бібліотекар їх познайомила з творчістю нашого земляка  Володимира Тарасенка.
Володимир Олександрович Тарасенко –  прозаїк і поет, член Національної спілки письменників України, творчий шлях якого пройшов на Полтавщині. Поетична година, організована для маленьких вихованців, «Співець полтавського краю», була присвячена 70-річчю В.Тарасенко. Володимир Олександрович - лауреат літературних премій, автор 26 книг, 15 з яких для дітей, 150 пісень. Його вірші ведуть у світ веселого і щасливого дитинства, вчать любити свій рідний край. Це книги «Зустрічай сонце», «Рідне місто моє», «Неслухняний гусачок», «Роси дитинства» та інші. Головними героями книг виступають хлоп’ята і дівчата, звірятка і пташата, зі своїми яскраво вираженими індивідуальними рисами і характерами. З ними весело та корисно проводити час. Діти слухали вірші, відгадували авторські загадки, мандруючи неповторним чарівним світлим краєм дитинства.
Доля справжнього поета, мабуть, щаслива тим, що він не помирає, а продовжує жити у слові. Його вірші читають нащадки та будуть передавати майбутнім поколінням.
Наприкінці заходу бібліотекарі запросили дітей приходити разом з батьками та читати книги для того, щоб хоч ненадовго, але поринути в казковий світ принців та принцес, велетнів, богатирів та інших казкових героїв.




Немає коментарів:

Дописати коментар