суботу, 25 серпня 2018 р.

Тиждень української культури

 

  З метою розширення знань про рідну країну, виховання поваги та гордості до рідного краю. Любові до культури свого народу, його традицій та шанування державних символів у районній бібліотеці для дітей пройшов Тиждень української культури.
 Відкриття Тижня розпочалося з бібліоміксу «Під синім небом України» присвяченому Дню Незалежності України, на який завітали вихованці ДНЗ №6. Під час заходу діти вирушили в цікаву і незвичайну подорож-гру, де ознайомилися з нашою славною Україною. З її народними традиціями, державними символами та українськими оберегами. Свої знання молодші читачі продемонстрували швидко відповідаючи на запитання вікторини «Народні символи України».
  Наступного дня на гостину завітали діти ДНЗ № 4 на розважально-ігровий дитячий ранок «Ми – маленькі українці». Присутні ознайомились з легендами про гостинний край – Україну з її чарівними піснями. Багато цікавого дізналися про народні та державні символи України. А ще учасники дитячого ранку виконували завдання «Будь українцем! Знай українське!» та брали участь у грі «Маленькі кухарі».
  Для користувачів нашої бібліотеки проведено історичний калейдоскоп «Відроджена святиня - знамено України» присвячений Дню українського прапора. А також, організовано перегляд літератури «Державний прапор України – святиня нашого народу».
  На гру-подорож «Як ми знаєм Україну» були запрошені дошкільнята ДНЗ №5. Ця гра збагатила малюків знаннями про рідний край, познайомила з нашими талановитими людьми, з мальовничою природою, багатющими народними традиціями. Свої враження малюки відобразили в художньо-творчій діяльності, малювали Україну та розфарбовували народні символи.
 Для вихованців ДНЗ №5 групи «Вишенька» та «Калинка» бібліотекарями проведена бесіда «З Україною в серці» та відео мандрівка «Моя Україна – моя Батьківщина». Вихованці старанно готувались до цієї зустрічі і принесли з собою малюнки на тему «У світі немає кращої країни ніж моя Україна». 
  Для дітей ДНЗ № 6 було організовано віртуальну екскурсію «Це моя Україна, одяглась, мов калина». Також, для користувачів оформлено книжкову виставку «Це моя Україна, це моя Батьківщина».






Немає коментарів:

Дописати коментар