вівторок, 23 січня 2018 р.

Єдність, як запорука сили України



  В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України. До цієї значної події у районній бібліотеці для дітей проведено урок державотворення «Єдність, як запорука сили України» на який завітали учні 7 Б класу ЗОШ №1 (С.В.Шостак).
  Бібліотекарі Алла Паталаха і Лариса Козачинська розповіли школярам про історичні події тих років, зазначили, що IV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Під час  заходу були використані відео-ролики: «День Соборності» та «Злука. День Соборності України».
 Учні не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. До уваги користувачів організовано перегляд літератури «Соборна єдина моя Україна».




Немає коментарів:

Дописати коментар