пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Будь готовим захищати Вітчизну

 

  6 грудня відзначається шановане в нашій державі свято – День Збройних сил України. Це символ козацького бойового духу,  національного війська нашої держави та всіх українців, які готові захищати честь і славу. А ще це свято всіх тих, хто носить погони та служить в українській армії. Саме про це йшла мова в районній бібліотеці для дітей на годині спілкування «Будь готовим захищати Вітчизну», на яку завітали учні 8 Б класу ЗОШ №1 (кл. керівник І.І. Білоус).


  Бібліотекар Лариса Козачинська розповіла учням про історію професійного свята всіх українських військовослужбовців. Адже немає більш благородної місії, ніж захист свого народу і Батьківщини. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот, людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук. 
  На зустріч був запрошений учасник АТО, начальник відділення забезпечення Карлівського районного військового комісаріату капітан Валерій Володимирович Яременко.  У невимушеній атмосфері він розповів про військові учбові заклади, які надають курсанту військову та цивільну спеціальність, про переваги військової служби за контрактом. Зробив наголос на те, що не потрібно боятися служби в армії, адже це почесний обов'язок кожного чоловіка, але на даний час багато дівчат та жінок йдуть служити до війська і в деяких ситуаціях бувають сильніші за чоловіків. Цікавою та змістовною для школярів була розповідь про участь у зоні АТО, а тому викликала масу запитань. Учнів цікавило все, зокрема, чому він став військовим, заради чого і кого пішов в АТО, що допомагає йому переборювати страх і труднощі.  
 По закінченню заходу присутні подякували Валерію Володимировичу за змістовну розповідь та активну громадянську позицію і побажали йому сили, терпіння, мужності, віри в себе та в майбутнє України. 
 До уваги присутніх був представлений відеофільм "Збройні сили України" та організований перегляд літератури "Українська армія - школа мужності".



Немає коментарів:

Дописати коментар