вівторок, 28 листопада 2017 р.

Голодомор: 32-33 р.р. Україна пам’ятає


  Найтрагічнішою сторінкою української історії є голодомор 1932-1933 років, який забрав за різними підрахунками близько 9 млн. життів. Голодомор... Страшне слово, яке болем ятрить серця українців, що накрило собою величезну країну, квітучу, родючу і щедру. Помирали люди, яких можна було врятувати дуже просто: голодним потрібно було лише дати їжу. Задля збереження та вшанування пам’яті невинно убієнних українських селян районна бібліотека для дітей запросила учнів  6 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Хоменко І.І.) на реквієм-пам’яті і скорботи «Голодомор: 32-33 р.р. Україна пам’ятає».
 Лариса Козачинська розповіла учням про зумисне винищення української нації та причини Голодомору. Світова історія досі не знала такого жахливого винищення народу, яке на сьогодні з повним правом можна назвати геноцидом - злочином проти людства. Її народ нищили фізично і духовно, і навіть важко уявити, скільки сили йому знадобилося, щоб вижити, вистояти, не зникнути з лиця землі... Україна пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів. Під час заходу учні ніби перенеслись у ті тяжкі часи. Особливо вразив школярів документальний фільм про голод.
 Голодомор - не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!


 Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Голодомор – невиплакані сльози України», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар