середу, 21 червня 2017 р.

Часи пройшли, роки минули та ми героїв не забули


  Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
  З метою всенародного вшанування пам'яті полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності у районній бібліотеці для дітей відбувся віночок пам’яті «Часи пройшли, роки минули та ми героїв не забули» на який завітали учні 5-7 класів ЗОШ №1.
  Бібліотекар розповіла присутнім про те, що Друга світова війна горем і болем увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Школярі дізналися про захисників Вітчизни – героїв Великої Вітчизняної війни, які поклали своє життя на вівтар Перемоги. Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця. 
  Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.


Немає коментарів:

Дописати коментар