четвер, 1 червня 2017 р.

Ой земле радістю умийся, прийшла до нас зелена Трійця


   4 червня відзначається День Святої Трійці – одне з головних церковних свят. У народі свято Трійці називають «зеленим» літнім святом. В цей день прийнято прикрашати храми і будинки гілками з дерев, луговими травами, квітами.
  Для нагадування читачам про це свято в бібліотеці для дітей було проведено літературно-народознавчу годину «Ой земле радістю умивайся, прийшла до нас зелена Трійця».
 Працівники бібліотеки розповіли дітям, які відпочивають в оздоровчому таборі ЗОШ №4 (5-7 класи) про традиції святкування зелених свят, про рослини і квіти, якими прикрашають  оселю напередодні свята та про те, як діти і молодь святкують Зелену неділю. Для школярів проведено квіткову вікторину «Рослини - символи України» піфд час якої учні продемонстрували свої знання. Також діти відгадували загадки про рослинний світ та грали в ігри «Гаряча картопля», «Ріпка», «Грушечка» та ін.
 Для користувачів бібліотеки організований перегляд літератури «Таїнство святої Трійці» де представлені книги будуть цікавими як  дітям,  так і дорослим.




Немає коментарів:

Дописати коментар