суботу, 18 червня 2016 р.

Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!

Про вогонь нам треба знати, 
з ним не можна жартувати!!!
Вивчіть правила пожежні,
Будьте завжди обережні.
Знає хай дитина кожна:
Жартувать з вогнем не можна.

   Вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігріватися і одягатися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу. Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним
необережно поводитись. 
   Бібліотекарі Карлівської районної бібліотеки для дітей вирішили ознайомити і закріпити набуті з правил пожежної безпеки учнів пришкільного табору, який діє на базі Карлівської гімназії імені Н.Герасименко. Нерідко причиною пожежі є дитячі пустощі з вогнем. Саме з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, було проведено урок-застереження «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!!!»


 Діти разом з Юлією Матюшовою здійснили подорож у світ пожежної безпеки, основною метою якої було навчити і пояснити учням правила поводження з вогнем, а для того, щоб мандрівка була цікавішою бібліотекар використала дитячу пожежно-рятувальну машину, в якій було багато цікавих завдань, стосовно даної тематики. Для закріплення знань було проведено вікторину «Будь обережним з вогнем».



 Захід вийшов змістовним і повчальним, малеча навіть спробувала надати першу допомогу потерпілим, навчаючись накладати пов’язки. Кожен з учнів запам’ятав, що при пожежі не можна чекати і бути байдужим, а слід негайно діяти.


Немає коментарів:

Дописати коментар