пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Жахливі сторінки історії

  

    Щороку в третю неділю травня, яка цього разу припала на 15 травня, по всій Україні проводяться різноманітні заходи, присвячені пам’яті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років.
 Збереження пам'яті про невинні жертви нелюдського більшовицького режиму є нагадуванням і застереженням для майбутніх поколінь українців - немає нічого страшнішого від тоталітарного режиму. Бездумне винищення українського народу стало основною політикою злочинного режиму, його самоціллю.
 Пригадати ті страшні події в історії України, викликані насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, мали змогу учні 7-Б класу ЗОШ №1 на годині пам’яті «Жахливі сторінки історії».
 Юнацтво зацікавлено слухало розповідь про життя репресованих людей – суцільний голод і муки: лави підсудних, камери смертників, закриті суди, місця ув’язнення, роки заслання…
   Бібліотекар наголосила, що 18 травня – відзначається ще й День боротьби за права кримськотатарського народу, про депортацію кримських татар.
   Школярі ознайомилися із книгами, представленими на перегляді літератури «Історія духу та звитяги».
   Особливу увагу присутніх привернув перегляд фільму «Україна. Замордовані покоління», що розповідає про трагічні сторінки в історії нашої Батьківщини.




Немає коментарів:

Дописати коментар