четвер, 24 березня 2016 р.

24 березня розпочалася акція «2016 секунд казкового читання».


   До акції охоче долучаються  читачі нашої бібліотеки, які люблять казки, різні цікаві історії. Це діти, які полюбляють читати вголос, хочуть познайомитися з кращими казками світу, прагнуть навчитися створювати казку та спробувати себе в акторському мистецтві. Молодші школярі залюбки прослухали казку Г.Х.Андерсена «Гидке каченя» і "Дюймовочка", яку  прочитали діти старшого віку. 
   Зустріч з казкою для дітей  була досить цікавою і повчальною, вони поринули ув захоплюючий світ разом з головними героями казок.




  Для нашої бібліотеки є дуже важливим те, щоб кожна зустріч читача з книгою залишила приємні враження, запам’яталась назавжди. 
  Щоб зацікавити малечу бібліотекарі вирішили завітати в садочок «Берізка» з інсценізацією української народної казки «Колобок». Головні ролі казкових героїв виконали бібліотекарі Алла Паталаха і Юлія Матюшова. У світ цікавий і захоплюючий потрапили малята, вони мандрували разом з героями казок. Всі були в захваті, лялькова вистава сподобалась малечі. 



   У наш час читання набуває особливого значення: воно допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві. 
   Особливо цікавим було знайомство з казками Оксани Іваненко. Присутні прослухали казки "Дубок" і "Кисличка". Герої її творів завжди поруч з нами, вони дуже різні: розумні, хоробрі, витривалі, чесні, енергійні. Казки допомогли присутнім відчути і усвідомити себе як особистість, не тікати від труднощів, а долати їх. 
   Зустріч пройшла весело і закінчилася словами бібліотекаря : «Пам'ятайте, діти, що книга — наш друг і порадник. Тож ставтеся до неї з повагою, шаною і любов'ю — і вона віддасть вам усі ті знання, які люди накопичували протягом тисячоліть». 




   Казки люблять усі – і діти, і дорослі, адже у них стільки чудес! А якщо й трапляються перешкоди, то казковому герою легше придумати вихід із складної ситуації – тому, що в казці усе можна. До того ж усім відомо казки завжди добре закінчуються і у цьому пересвідчилися учні 2 класу ЗОШ № 3. Присутні ознайомилися з найкращими «Казками Європи».
 Учні зачитали своїм однокласникам португальську казку «Кравець і золото» та англійську казку «Графова донька». Потім вели активну бесіду про риси та вчинки героїв, ділились власними міркуваннями про те, щоб вони зробили на місці головного героя. 



   "Казка - це, образно кажучи, свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки й мови..." В.Сухомлинський.
 Наші маленькі читачі доторкнулися думки і слова Василя Олександровича, до його веселкового світу, який він так хотів перенести у їхні душі і серця... Читаючи його збірку "Вогнегривий коник", діти вчилися доброті, дбайливості та відповідальності.


   Знайомство із новою книгою Ю.Чайки «Син Сонця» (читання в голос казки «Біла шубка», «Овочева казка»).
   Юні читачі поринули у світ казки, через призму яких, оточуючий світ набуває чарівності і яскравих насичених барв, природа розкриває секрети свого буття, навчаючи людей мудрості.



   Казка + природа = читаю з насолодою
   Бібліотекарі намагались розширити читацькі інтереси підростаючого покоління навчити їх  уважно слухати і розуміти казки. Читачів ознайомили  з казками про природу тому, що кожен з нас повинен любити і оберігати її.






Голосні читання Іван Франко-дітям
  Казкові твори відомого українського письменника, поета Івана Франка ввійшли до скарбниці дитячої української літератури. Його віршовані і прозові твори для дітей захоплюють своїм чарівним світом, незвичайними героями і вірою в перемогу добра.
  Юні читачі взявши участь в голосних читаннях "Іван Франко - дітям", які проходили в районній бібліотеці для дітей насолоджувались дивом української казки, вони із задоволенням читали своїм друзям твори "Фарбований лис", "Заєць та їжак", "Лис Микита"...
 Діти ознайомилися з переглядом літератури "Натхнений співець української землі" (присвячений творчості І.Франка)



Немає коментарів:

Дописати коментар