понеділок, 18 січня 2016 р.

Такий непізнаний Симоненко-казкар


  "Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину" – ці безсмертні слова належать видатному українському поету і журналісту, одному з найяскравіших представників покоління "шістдесятників" Василю Симоненку
  Серед славної групи молодих українських поетів  Василь Симоненко відзначався надзвичайною громадською мужністю, безкомпромісністю й патріотизмом. Він тільки починав свою літературну творчість і не встиг повністю виявити свої великі поетичні здібності. Але й те, що він залишив нам, увійшло в золотий фонд нашої літератури, а ім'я Василя Симоненка стало символом нездоланного борця за волю України.
  Протягом короткого життя він написав поетичні твори провідною темою яких є патріотизм, любов до України, її народу, любові до рідної землі та відповідальність за неї.
  З нагоди 81-річниці від дня народження Василя Симоненка в бібліотеці для дітей було проведено літературну годину «Такий непізнаний Симоненко – казкар».
  Поет зраненого серця... Лиш 28 літ накувала йому зозуля. Та не згас його талант. Він, як сяйво, зоріє над нескінченною скарбницею нашого народу. Найкращий представник української молоді, мужній, юний Василь Симоненко своїм життям, своєю безкомпромісною поведінкою, своєю самовідданою любов'ю до рідного українського народу дає добрий приклад українській молоді, що живе в Україні і поза її межами, як треба любити Україну і її народ. До цієї літературної дати,  для читачів оформлено перегляд літератури «Світ який – мереживо казкове».
  Закінчився захід читанням книг письменника, дітям дуже сподобалася казка «Цар Плаксій та Лоскотон».




Немає коментарів:

Дописати коментар