понеділок, 21 грудня 2015 р.

Тиждень правових знань


  Дитинство – це найбільш безтурботна та прекрасна пора в житті кожної людини. Саме в цей період людина формується фізично, психічно, інтелектуально, здобуває та отримує необхідні знання та навички. У цей період для дітей мають бути створені всі умови для їхнього життя та повноцінного розвитку. Щоб досягти цієї мети, і дитина, і родина, у якій вона виховується, мають перебувати під правовим захистом держави.
  Проблема правого захисту родини й дитинства вже тривалий час перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти, адже діти потребують особливої уваги внаслідок їхньої вразливості, фізичної та розумової незрілості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Саме тому,  в  рамках тижня правових знань, районна бібліотека для дітей провела низку правоосвітніх заходів: урок права «Знай свої права, умій себе захистити», годину спілкування «Толерантність і право – реальність чи ілюзія», бесіду-застереження «Вчинок та його відлуння», відеоперегляд «Правова абетка», казкову правову вікторину «Права літературних героїв». Крім того, протягом тижня діяла книжково-інформаційна виставка  «Говорять рядки закону». 
  Метою бібліотекарів було ознайомлення учнів з поняттями «право», «конституція», «декларація», «конвенція». Акцентувалась увагу на правах дитини, які порушуються в родині, у школі. Намагалися виховати повагу до своєї сім'ї, друзів, оточуючих, почуття дисциплінованості.    
  Найбільшою цікавістю з боку юних читачів користувалися зустрічі з провідними спеціалістами Карлівського районного управління юстиції Сухомлін Любов Григорівною, Сущенко Іриною  Анатоліївною.
  Головний висновок, який зробили діти під час тижня права, - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і в повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.






Немає коментарів:

Дописати коментар