середу, 3 червня 2015 р.

Презентація збірки пісень Володимира Слєпцова "Пильна Сорока"

Нещодавно в стінах Карлівської музичної школи пройшла зустріч з талановитим автором - членом Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, Спілки літераторів Полтавщини, лауреатом літературно-мистецьких премій: імені Василя Симоненка, Панаса Мирного, Дмитра Луценка, Наталії Забіли, журналу «Малятко», автором 12 збірок для дітей, 5 «дорослих» збірок віршів, мером міста Карлівки - Володимиром Анатолійовичем Слєпцовим.
Палітра його творчості багатогранна, йому однаково добре вдаються поетичні й прозові речі, публіцистика. Своїх палких шанувальників мають його гуморески й дитячі вірші.
Володимир Анатолійович розпочав свої літературні спроби ще в школі, продовжував писати і в студентські роки, але більше для себе, близьких та друзів. Та написане збирав, і лише  в 2000 році показав свої творчі напрацювання письменнику Юрію Дмитренку, щоб дізнатися думку фахівця. Отримавши схвалення почав друкуватися. І не дарма! Бо на сьогодні вже досяг немалих успіхів на літературній ниві.
Особливість поетичної творчості нашого гостя в тому, що вона легка, навіть летюча, багата на рими, вона образна та емоційна, що приваблює композиторів. Тому багато із  поезій стали   піснями,  бо ж музика закладена в самих віршах, в їх народних витоках, близьких та зрозумілих кожному.
Багато пісень створено у творчому тандемі з композитором Олексієм Чухраєм. Є і твори народжені в співпраці з композиторами Володимиром Раковським та Леонідом Митьком. На сьогодні на рахунку поета-пісняра Володимира Слєпцова далеко більше ста пісень. Переважна більшість із них адресована підростаючому поколінню. Ці пісні  про загальнолюдські цінності: любов материнську, батьківську, родинний затишок про те, що збагачує нас духовно. Серед пісенних збірок для дітвори «Росяна стежина» та «Росяна стежинка – 2», «Тітонька Сова», «Бабусина принцеса» та ін..
І того дня гості зібралися якраз для того, щоб послухати,  відчути серцем твори, з останньої збірки пісень для дітей «Пильна сорока», музику для якої написав Олексій Чухрай. Композитор також серед запрошених в залі і  з задоволенням розповів про плідну співпрацю з Володимиром Слєпцовим з яким створили для України неповторної краси вінок дитячих пісень.
Під час презентації виконувалися вірші та пісні Володимира Слєпцова, учнями музичної школи з нової збірки,  а також викладацький колектив заспівав одну із перших його пісень «Батьківська хата» та Гімн Карлівки. Виступи були доповнені відеопрезентацією, створеною із малюнків на мотиви пісень, які виконувалися.
Гості свята, а це учні музичної школи, користувачі  районної бібліотеки для дітей доторкнулися чарівного світу поезії та музики, подивувалися талановитому виконанню творів юними артистами, мали душевну розмову та дізналися багато нового, чудового та незвичайного. Володимир Анатолійович по-батьківському тепло та ненав’язливо веде дітей, стежинами пізнання життя, щедро сіє у їх серця зернята любові до рідної землі, людей, дарує  в поезії безмежжя рідного краю та вікові традиції українського народу.
Такі зустрічі - це подія, яка залишається в пам’яті надовго як промінчиком, що розтоплює  негаразди життя,  наповнює душі любов’ю і надією.








Немає коментарів:

Дописати коментар