вівторок, 7 квітня 2015 р.

Усе про друзів наших птахів


  Щорічно, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера". Птахи - окраса природи, невід'ємна її частина. У лісі, на луках, у полі, в парку, саду, біля житла - скрізь вони привертають нашу увагу. Ми спостерігаємо, як одні з них у пошуках їжі стрибають по землі, інші - обстежують гілки й стовбури дерев. Ми милуємося їх польотом, формою тіла, красою оперення, дивуємося з їхньої поведінки. Не можемо уявити собі лісу без співу птахів, нас зачаровує пісня солов'я, жайворонка, навіть тихеньке тенькання якоїсь непомітної серед рослинних хащів пташки радує нас, створює добрий настрій.
  На годину цікавих повідомлень «Усе про друзів наших птахів» завітали учні 7 – А класу ЗОШ № 1, де розповідали легенди, повір’я, прикмети про птахів, відгадували загадки. Діти брали участь у вікторині «Пташине царство України».





  Нам необхідно зберегти і примножити крилатих друзів, щоб майбутнє покоління бачило їх красу не тільки на картинках книжок, а й у природних умовах рідного краю. Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими найкращими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою.
  Тож приваблюйте птахів на свої поля, сади, городи, у міські парки, підгодовуйте взимку, влаштовуйте штучні гнізда  і  вони віддячать вам сторицею.

Немає коментарів:

Дописати коментар