четвер, 18 грудня 2014 р.

Веселий ярмарок усмішок


«Мабуть з часів Котляревського не сміялась Україна таким життєрадісним, таким іскрометним, таким сонячним сміхом, яким вона засміялася у прекрасній творчості Остапа Вишні».
Олесь Гончар

    У листопаді ми відзначаємо 125-річчя від дня народження Остапа Вишні - найкращого українського пересмішника, гумориста, письменника-сатирика, людини веселої вдачі, чия постать стала яскравим  втіленням сміхотливої душі українського народу. Упродовж життя написав близько двох з половиною тисяч творів: це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник, переклади. Започаткував у літературі новий жанр - усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю). Провідна тема всієї творчості письменника: розвінчання недоліків людини і суспільства.
 Життя Остапа Вишні було незвичайним, наповненим найрізноманітнішими подіями, сумними і радісними, але він завжди сприймав їх із гумором. Певно, такий удався.
  На відзнаку 125-річчя від дня народження видатного українського письменника-сатирика Остапа Вишні у бібліотеці проведено свято гумору «Веселий ярмарок усмішок» для учнів 4 класу. Діти дізналися про життя гумориста, прослухали твори письменника «Перший диктант», «Панська ялинка», «Зенітка» та інші. До уваги користувачів бібліотеки організований перегляд літератури «Ніколи не сміявся без любові».




Немає коментарів:

Дописати коментар