вівторок, 25 листопада 2014 р.

На паралельних дорогах прав і обов’язків

  20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято зявилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.
  Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли ООН прийняла декларацію прав дитини у 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.
  Не варто, мабуть, говорити про те, яку важливу роль відіграє у вихованні дітей правова освіта. Все розпочинається з малого: дитина повинна не лише знати, але й вміти захищати свої права. При цьому актуальним є виховання в дітей поваги до прав інших людей, формування прагнення до їх виконання, усвідомлення своїх обов’язків перед собою та іншими членами суспільства. Потрібний цілий комплекс заходів, які закріплять ці знання в дитячій свідомості, щоб дитина в подальшому своєму житті змогла скористатися ними на практиці.
  Всесвітній день дитини у бібліотеці відсвяткували уроком права «На паралельних дорогах прав і обов’язків». На захід були запрошені учні 3-Б класу та начальник Карлівського районного відділу юстиції Ірина Сущенко.
  Під час заходу учні змогли більш детально ознайомитися з історією виникнення Всесвітнього дня дитини, з роботою Організації Об’єднаних Націй, спрямованої на захист прав дитини в усьому світі, дізнатися про свої права, обов’язки та відповідальність.
  Учні брали активну участь у шанс-вікторині «Казка — брехня, та в ній натяк...», яка в ігровій формі, на прикладі улюблених казкових героїв показала можливі порушення прав особистості; подорожували країною Права з казковими героями та переглянули відео-презентацію «Права дитини».
  Під час заходу кожному учневі були роздані правові флаєри та агітки; представлені книги з фонду бібліотеки на тему: «Права і захист дитини».
  Учасникам вікторини вручалися «правові смайлики». Наприкінці зустрічі було проведено підрахунок правових смайликів і визначено переможця, який отримав у подарунок від районного управління юстиції ілюстровану Конвенцію ООН про права дитини.  





Немає коментарів:

Дописати коментар