середу, 20 серпня 2014 р.

Віртуальна книжкова виставка 

"Україно моя, калинова земля"

Шановний читачу!
Напередодні Дня Незалежності України та в рамках тижня української культури, що проходить цими днями в нашій бібліотеці, ми хочемо познайомити тебе з книгами, що відкриють тобі нові, невідомі сторінки історії, культури та сьогодення твоєї держави. Всі ці книги ти можеш прочитати завітавши до бібліотеки.  Знати українське -  значить бути справжнім українцем! Чого ми тобі бажаємо!


Білоус Д.Г.
    За Україну молюся [текст]: вірші: для молод. та серед. шк. віку / Д.Г.Білоус, худож. М.О.Онацько. - К.: Веселка, 2000. - 109 с.: іл.
    Нова збірка віршів - про диво рідномовної молитви і чари прадавніх свят, які доніс до наших днів український народ.


Жубр, М. 
   Природа України. Енциклопедія рідного краю [текст] / М.Жубр. - Харків: Веста: Ранок, 2008. - 64 с.: іл.
  Наш навколишній світ, рідна природа чарують в усі пори року. Ми, українці, маємо пишатися тим, що доля подарувала нам це диво - чарівну й неповторну красу природи. Ця книга проведе вас усією країною, познайомить з рослинами і тваринами нашої України від карпатських гір до безмежного Причорномор'я. 


Зорік, В.М.
   Тобі, Україно! [текст]: вірші дітям / В.М.Зорік. - Луганськ: ВАТ "ЛОД", 2003. - 32 с.
 Теплі, сонячні вірші виховують у маленьких громадян любов до Батьківщини, де вони щоднини бачать її красу і неповторність, відчувають, що вони - найцінніший скарб для тих, хто піклується про їх майбутнє.


Іваницька, Д.
   Дітям про Україну [текст] / Д.Іваницька. - Львів: Апріорі, 2012. - 56 с.: іл.
  Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села.


Красоткіна, Н.Г.
  Ми діти твої, Україно. Розробки бесід з дітьми, тематичні казки та сценарії виховних заходів [текст] / Н.Г.Красоткіна. - К.: Початкова школа, 2001. - 160 с.
  Книга допоможе педагогові виховувати у молодших школярів почуття любові до Батьківщини, до рідної мови, природи рідного краю, прилучити до морально-етичних норм і правил.


Світ навколо тебе: Свята, традиції, звичаї українського народу [текст]. - Харків: Белкар-книга, 2005. - 80 с.: іл.
  З цієї книги ви дізнаєтесь про українські традиції та звичаї, про походження свят, про те, коли і як їх святкують, зможете вивчити різні обрядові пісні та співаночки. Для вас відкриються скарби народної мудрості, без яких неможливий розвиток по-справжньому культурної людини, а вірші додадуть вам гарного настрою.


Сокол, А.В.
   Моя країна - Україна [текст] / А.В.Сокол, О.М.Конечна. - Чернігів: Деснянська правда, 2004. - 64 с.
  Книга запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, в доступній формі знайомить з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу.


Україна [текст]: для дітей серед. шк. віку / авт.-упоряд. В.М.Скляренко. - Харків: Фоліо, 2008. - 319 с. - (Дитяча енциклопедія)
   Енциклопедія стане у нагоді кожному школяреві не лише в навчальному процесі, але й для поглиблення знань про свою Батьківщину та при підготовці рефератів.


Україна [текст]: для дітей серед. шк. віку / авт.-упоряд. В.М.Скляренко. - Харків: Фоліо, 2003. - 319 с. - (Дитяча енциклопедія)
  Видання містить досить повну і різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя нашої країни. Вісім розділів цієї книги цікаво і докладно розповідають про історію, звичаї та традиції українського народу, розвиток економіки, науки, освіти, культури, літератури і мистецтва України.


Чубач, Г.
  Батьківщина Україна: Патріотичні вірші для дітей Україна [текст] / Г.Чубач. - Донецьк: Сталкер, 2004. - 48 с.: іл.
  Легкі для сприйняття і запам'ятовування вірші цієї книги познайомлять дитину з невід'ємними поняттями Батьківщини: сім'ї, державної символіки, столиці, краси різних регіонів України.


Чугуєнко, М.В.
  Моя Україна. Ілюстрована енциклопедія для дітей [текст] / М.В.Чугуєнко. - Харків: Веста: Ранок, 2008. - 128 с.: іл. - (Я пізнаю світ)
  Дана енциклопедія розповідає про стародавню землю України, про її тисячолітню історію, про неповторні душевні якості її талановитого і стійкого народу.


Що? Як? Чому? Світ моєї України [текст]: популярна дитяча енциклопедія. - Харків: Сінтекс, 2004. - 160 с.
  Мета цієї книги - відкрити вам, юні друзі, цікаві сторінки життя нашої Батьківщини. Книга допоможе школярам у навчальному процесі, а також стане у пригоді всім, хто бажає поглибити свої знання про Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар