пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Всеукраїнський день дитячої книги
«Казки вчать нас, що мрії збуваються. 
І обов'язково потрібно відстоювати те, у що ти віриш»
 Історія Попелюшки

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги. Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарем дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.
Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені кращим книгам світу. Програми яскраві, розважальні, такі, що запам’ятовуються.
Наша бібліотека також  підтримує чудове свято книги і тому до книгозбірні на обласний урок-читання «Снігова королева» завітали учні 4 – Б класу ЗОШ №1. Спочатку бібліотекарі прочитали дітям казку Г.Х.Андерсена «Снігова королева», а потім провели вікторину за твором «Впізнай героя». Школярам було запропоноване домашнє завдання – намалювати малюнок до прочитаного твору.




Немає коментарів:

Дописати коментар