четвер, 3 квітня 2014 р.

Дивосвіт скарбів книжкових

Щоб підготувати людину духовно
до самостійного життя,
треба ввести її у світ книг
В.О.Сухомлинський

Традиційно в нашій країні у березні щорічно проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який проводиться з метою розвитку читацької культури і компетентності читачів, формування культури роботи з книгою засобами залучення учнів до читання художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, періодичних видань. Провідним завданням при проведені Тижня має бути стимулювання у дітей інтересу до читання та самостійного вибору книг,  підвищення інтелектуального та духовного потенціалу школярів, посилення  ролі книги в безперервному освітньому процесі. Спілкування з книгою поглиблює рівень знань, допомагає формувати у учнівської молоді художній смак, гармонійний розвиток особистості, сприяє самоосвіті.
Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в різних регіонах України. У ці дні в бібліотеках для дітей та юнацтва, шкільних бібліотеках відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань. Серед них: літературні квести, літературні марафон-читання, літературні КВН, турнір книгознавців, творчі проекти тощо.
Під час Всеукраїнського тижня дитячого читання районна бібліотека для дітей гостинно відкрила свої двері для читачів ЗОШ № 1, ЗОШ № 4, гімназії ім.Н.Герасименко, Лип'янської ЗОШ. До уваги дітлахів була представлена книжкова виставка «Дитячі письменники України – ювіляри 2014 року». Діяла виставка творчих робіт «Від книги до творчості». Школярам були запропоновані такі масові заходи:
- ерудит-конкурс «Упізнай літературного героя»;
- презентація дитячих періодичних видань «Країна Журналія»;
- літературно-пізнавальна мандрівка «Події і люди в житті краю»;
- бліц-вікторина «Добре та щире Тарасове слово».
Учням сподобалися розповіді бібліотекарів, вони активно брали участь у вікторинах та конкурсах, декламували вірші Кобзаря, відгадували загадки, з цікавістю переглядали дитячі журнали.











Немає коментарів:

Дописати коментар