середу, 25 грудня 2013 р.

Майбутнє – без СНІДу


1 грудня у світі відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, девіз якого: “Озирнись, навколо тебе люди”. Його мета - ще раз продемонструвати зростаючі зусилля всього людства призупинити епідемію ВІЛ-інфекції. Символом боротьби з СНІДом є червона стрічка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Ця стрічка як символ розуміння СНІДу була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сусідня сім’я носила жовті стрічки, сподіваючись на благополучне повернення своєї дочки-солдата з Персидської затоки.
Продовжуючи роботу серед користувачів по  здоровому  способу життя, профілактики шкідливих звичок та соціально - небезпечних хвороб у районній бібліотеці для дітей пройшов прес-калейдоскоп «СНІД: людство під знаком біди», на який завітали учні 8 – Б класу ЗОШ №1.
Метою масового заходу було забезпечення учнів інформацією про СНІД, сформувати розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику.

Діти обговорювали ситуації, що сприяють профілактиці страшної хвороби, склали правила, які сприяють безпеці дорослих і дітей. Учасники прес-калейдоскопу переглянули фільм «История болезней. СПИД».


Немає коментарів:

Дописати коментар