четвер, 28 листопада 2013 р.

Подорож в країну прав


У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. ООН запропонувала урядам святкувати цей День в будь-який з днів, який кожен з них визнає доцільним. 20 листопада знаменує день, в який Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році - Конвенцію про права дитини.
У світі – понад два мільярди дітей, вісім мільйонів з яких – це маленькі українці. Кожен з них народжується з правами. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров'я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.
27 листопада на пізнавальну годину "Подорож у країну прав" завітали учні 6 - А класу гімназії ім. Н.Герасименко. Бібліотекар Козачинська Л.А. розповіла про історію виникнення свята, а фахівці з соціальної роботи Карлівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Мусієнко М.Ю. та Ганнус Л.О. за допомогою героїв мультфільмів мандрували країною прав дитини.







Немає коментарів:

Дописати коментар