вівторок, 12 березня 2013 р.

Поезія Шевченка - то музики народної слова


  Велика пошана до генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка народжується разом з нами, всмоктується з материнським молоком, прищеплюється з першими словами рідної мови. Уявити себе без Шевченка - все одно, що без неба над головою. Він - вершина нашого родового дерева. В кожній хаті знайдеться збірник поезій "Кобзар". У ньому - вся наша історія, усі мрії, усе буття. 
  Щовесни, коли тануть сніги і на рясті просяє веселка, ми вшановуємо пам'ять Т.Г.Шевченка. Тож нещодавно гостинно відкрила двері виставкова зала історико-краєзнавчого музею для учнів 5 класу Карлівської ЗОШ № 1, де працівники районної бібліотеки для дітей підготували і провели дитячий ранок "Поезія Шевченка - то музики народної слова". Діти із задоволенням слухали захоплюючу розповідь Хрулич Наталії Миколаївни про життєвий і творчий шлях Кобзаря, звучали вірші Шевченка у виконанні учнів. 
  Найдорожчою, найважливішою рисою його вдачі, що пройняла всю творчість поета, є надзвичайна любов до України, до свого народу. Шевченко був найбільш народним поетом. Його поезія була явищем єдиним і неповторним. Тож і Поета, рівного Шевченку  який став співцем і пророком, борцем і символом нації, по якому одному вже пізнається народ і його Батьківщина, хіба має світ? Пощастило мати такого Україні!!!
  






Немає коментарів:

Дописати коментар