середу, 19 грудня 2012 р.

Віртуальна книжкова виставка

"Новинки з книжкової корзинки"


 Космовська, Барбара.
    Буба : [текст] Роман / Пер. з пол. Божени Антоняк. – Львів : Урбіно, 2012. – 240 с. – (Серія «Прикольна книжка»).
    Якщо тобі шістнадцять років, твоя мати – відома письменниця, батька частіше можна побачити на телеекрані, ніж удома, а старша сестра постійно заявляє про своє бажання стати кіноактрисою, життя здається не таким уже й легким. На щастя, у Буби є ще дідусь Генрик, а в того – свої пристрасті, наприклад, гра в бридж. Ну, і улюблені джинси й мартенси. Захоплива й сповнена теплого гумору книжка про відкриття світу дорослих, пошуки дружбу, перше кохання, гіркоту поразок та маленькі й великі перемоги над собою.


 Морозенко, Марія.
    Іван Сірко - Великий характерник [текст]: для серед. шк.. віку / М. Морозенко, іл. Максима Паленка. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2012. – 166с.
    Життя Івана Сірка овіяне легендами і сповнене карколомних пригод. Він народився незвичайною дитиною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і перед усім – над собою.








 Бердт, Валентин.
    Мій друг Юрко Циркуль та інші [текст] : шкільний роман / В. Бердт, іл. Івети Ключковської. – Львів: Вид-во «Старого Лева», 2012. – 270с.
    Усе почалося з того, що Вадько Журбін і його друг Юрко Циркуль вирішили підзаробити на новий мобільник, обтрусивши грушу діда Дмитра. І все було б гаразд, якби не підступна гумка на Юркових штанах і невгамовний дідів пес. Пригоди безштанька на груші стали приводом до справжніх шкільних війн, з яких – ворогуючі сторони врешті вийшли просто друзями, попереду яких – багато життєвих випробувань, і нещаслива дідова груша – чи не найлегше…



 Ігнатова, Н.
    Диваки. [текст] – Донецьк: ПП «ЦСО», 2012. – 288с.
   Неймовірне число подій відбувається в житті молодих людей. Випробування Любов’ю Дружбою, Грошима, Славою, Успіхом. Як вони витримують ці іспити, чи впораються? Впораються. Тому що вони – Диваки від слова «диво». Їх легко впізнати, тому що вони завжди з’являються в потрібну хвилину: віддають останнє заради дружби, роблять неможливе заради кохання. Вони просто допомагають словом і ділом, даруючи світло і тепло, а іноді просто не проходять мимо.



 Воронина, Леся.
    У пошуках Огопого. [текст] (Нотатки навколосвітньої мандрівниці). К.: Нора-Друк, 2010.– 176с. Мандри.
   Все свідоме життя Леся Воронина подорожує: автостопом, байдарками, потягами, літаками, верблюдами й віслюками. Тож ця перша «доросла» книжка письменниці – захоплива мандрівка часом і простором, до якої автор запрошує усіх, хто любить шалені пригоди, несподівані зустрічі й непередбачувані повороти долі.





 Гридін, Сергій.
    Федько у пошуках Чупакабри [текст]: для мол. шк. віку / С. Гридін; іл. Оксани Мазур. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 176с.
   Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки?У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Це був ти!? Тоді саме для тебе ця книга! Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів.

Гридін, Сергій.
    Федько у віртуальному місті [текст]: для мол. шк. віку / С. Гридін; іл. О. Шапкаріної. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 208 с.
     Зовсім не підступний, а кумедний і дуже милий комп`ютерний вірус Федько – в небезпеці. Щоб визволити його з віртуального полону, друзям Сашкові, Петрикові і Марічці Петренко доведеться блукати віртуальним містом та поквитатись із наймогутнішим комп`ютерним вірусом у світі…

Булах, К.
    День кота [текст]: повість /Катерина Булах. 2-ге вид., без змін – К.: Грані-Т, 2012. – 104 с., іл. (Серія сучасна дитяча проза).
  Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюється на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомі – бо з людьми тепер не поговориш…


Павленко, М.
    Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів? [текст]: повість / Марина Павленко. 2-ге вид., без змін – К.: Грані-Т, 2012. – 72 с., іл. (Серія сучасна дитяча проза).
   Такі звичайні-незвичайні діти, як Ромчик і Ганнуся Сойченки, є в кожній школі та майже в кожному класі. Так, їхні підручники й зошити в плямах, а руки чорні від шкаралупи молодих горіхів. Так, по дорозі до школи вони заглянуть під кожен камінчик, оглянуть кожен папірець і пообнімаються з кожним собакою чи котом, а дорогу додому скоротають по дахах гаражів.


Павленко, М.
    Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів? [текст]: повість / Марина Павленко. 2-ге вид., без змін – К.: Грані-Т, 2012. – 72 с., іл. (Серія сучасна дитяча проза).
Такі звичайні-незвичайні діти, як Ромчик і Ганнуся Сойченки, є в кожній школі та майже в кожному класі. Так, їхні підручники й зошити в плямах, а руки чорні від шкаралупи молодих горіхів. Так, по дорозі до школи вони заглянуть під кожен камінчик, оглянуть кожен папірець і пообнімаються з кожним собакою чи котом, а дорогу додому скоротають по дахах гаражів.



Виженко, Олександр
    Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів [текст] /О. Виженко. – Львів: Світ, 2011. – 112 с. : іл. – (Серія «Молодий «Світ» України»).
     У новій книзі для дітей із серії «Молодий «Світ» України» на основі українських народних пісень, дум, казок, легенд, бувальщин та небелиць, а також етнографічних записів Д. Яворницького, П. Чубинського, А. Кащенка та ін., в цікавій та дохідливій формі розповідається про життя і побут українського запорозького козацтва.



Луньова, Тетяна
     Усі ми будемо королевами або Казка про Маринку та Мишенятко [текст]: Для дошк. та мол. шк. віку / Худож.: К. Іванова – К.: АВІАЗ, 2012. – 64 с.; іл.
  Книжка відкриває таємницю, як стати Королевою. Буде цікавою для всіх дівчаток, які мріють приміряти на себе корону.







Кнутсон, Єста.
     Пелле Безхвостий у школі [текст]: Повість-казка / Пер. зі швед. Галини Кирпи; художнє оформлення Оляни Руги. – К.: Юніверс, 2010. – 100с.:іл.
  Цього разу Пелле випаде побувати у справжній школі на справжньому уроці і вчинити там справдешній переполох, а також трохи повчитися в котячій школі. І не тільки повчитися, а й спробувати себе в ролі вчителя. А ще вситгнути побувати в Копенгагені і зробити багато добрих справ.




Міттерер, Фелікс
     Дивовижне курчатко Ганнуся [текст] / Фелікс Міттерер; пер. з нім. І. Андрущенка. – К.: Наш час, 2012. – 26с. –(Сер. «Равлик»).
   Курочка Марта знесла дивовижне яєчко – воно мінилося різними кольорами! Та під сяючою шкаралупою жило не менше дивовижне курчатко – Ганнуся. Але життя – це завжди пригода, і для неймовірного курчатка Ганнусі вона розпочинається прямо зараз…

Немає коментарів:

Дописати коментар