вівторок, 5 березня 2019 р.

Фантастичні світи Василя Королів-Старого


4 лютого 1879 року народився Василь Костевич Королів (псевдонім - Василь Королів-Старий) в селі Ладан Прилуцького повіту на Полтавщині. Навчався у Полтавській духовній семінарії та захоплювався українським фольклором, творчістю Тараса Шевченка та Миколи Гоголя, що і дало головний поштовх для подальшої літературної діяльності Василя Костьовича.
В районній бібліотеці для дітей було проведено книжковий казкограй «Фантастичні світи Василя Королів-Старого» присвячений 140-річчю з Дня народження письменника. На захід були запрошені учні п’ятих класів ЗОШ №1.
Бібліотекарі розповіли про життя та творчість письменника. Разом з дітьми згадали його твори та зачитали уривки з них. Потім весело провели конкурсно-розважальну програму по збірці казок «Нечиста сила», в якій ожили чорти, вовкулаки, відьми, упирі, русалки, потерчата, домовики, водяники, злидні, перелесники тощо.
Захід мав за мету не лише знайомство з творчістю письменника, а розуміння української національної фольклорної стихії.  Казки Василь Костьовича навчають дітей бути уважнішими, чуйнішими, добрішими.
Хай правда по світу полине,
Щасливі най будуть всі люди...
Звідціль, з чарівної Вкраїни,
Хай радість розійдеться всюди 
Діти відзначили по закінченню зустрічі, що письменник, який писав про «нечисту силу», мав світлі та добрі думки та наміри.



Немає коментарів:

Дописати коментар