суботу, 2 березня 2019 р.

Еріх Кестнер: міста і герої


23 лютого 120 років тому (у 1899р.)  народився німецький письменник Еріх Кестнер. Свою популярність в Німеччині він отримав завдяки своїм повним блискучого гумору творам для дітей та сатиричної поезії на злободенні теми. І саме цій даті була присвячена літературна подорож «Еріх Кестнер: міста і герої», яку здійснили учні 5-6класів ЗОШ№1 в районній бібліотеці для дітей.
Бібліотекарі своєю розповіддю перенесли присутніх в ті часи, коли Еріх був дитиною, коли почав писати свої творити. У жовтні 1929 році була опублікована перша дитяча книжка Еріха Кестнера «Еміль і детективи» («Emil und die Detektive», 1929), яка й дотепер користується популярністю. Книжка була продана в Німеччина тиражом два мільйони примірників і перекладена на шість десятків мов. І саме цей твір більше всього подобається читачам шкільного віку.  Учні обговорили образ мегаполісу в творі,  акцентували увагу на динамічному темпові життя великого міста та його населення. 
Також бібліотекарі провели вікторину, в якій були запитання по творах Кестнера. Влучні відповіді є підтвердженням того, що діти в сучасному світі читають не тільки за шкільною програмою, а й просто за ради задоволення та,  щоб весело та змістовно провести своє дозвілля.



Немає коментарів:

Дописати коментар