середу, 13 березня 2019 р.

Іду з дитинства до Тараса


Кобзарю!
Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.
(Ліна Костенко)
З нагоди 250-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря в Карлівській районній бібліотеці для дітей було організовано літературну ікебану «Іду з дитинства до Тараса». На захід завітали учні 5-Б класу ЗОШ №1.
Тарас Шевченко – людина незвичайної долі й неймовірного таланту, яким він здобув собі світову славу. Історія його життя, як жива книга. От і захід відбувся в форматі безпосереднього спілкування. Бібліотекарі розповіли про життєву дорогу Тараса Григоровича, а учні читали вірші. Потім разом  обговорювали літературну спадщину Кобзаря, до якої за 47 років земного життя поета ввійшло чимало поезій, поем, повістей, п’єс, статей, листів тощо. Також присутні переглянули відеопрезетацію творів живопису та цікаву книжкову виставку «Шевченкове слово в віках не старіє», до якої увійшли репринтні видання Тараса Шевченка. 
Для багатьох поколінь Шевченко означає так багато, що створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Однак Великий Кобзар як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом із нею продовжує жити в пам’яті народу, відображатися в нинішніх подіях нелегкого часу.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар