четвер, 14 березня 2019 р.

Для тебе, матінко моя


Шануйте матерів, святих Господніх дочок,
Бо їхні сльози — як густа роса —
З очей котилися повільно опівночі,
Нам кроплячи дорогу в небеса…
(Лариса Козинюк)
З давні часів  образ довгожданої весни уособлювала гарна молода дівчина з вінком на голові. Народна постать  весни – це образ краси, сили і надії. Першим і по жіночому особливим місяцем весни є березень. Він й усміхнеться, і заплаче, і покаже свій крутий норов. Недарма про його гонористу і непередбачливу вдачу кажуть: у березня жіночий характер. Тому в цьому місяці вшановують жінку – матір, бабусю, сестру, подругу – всіх жінок на землі. Саме з нагоди святкування Міжнародного дня прав жінок і миру в Карлівській районній бібліотеці для дітей було проведено літературно-музичну годину «Для тебе,  матінко моя». Завітали на захід учні 4-б класу ЗОШ№ 1.
Бібліотекарі розпочали захід словами подяки всім жінкам за їх невтомну працю, за красу їх душ, за силу характеру і за прекрасних дітей , які ростуть поряд з ними. Далі надали слово учням, і кожен  з них мав змогу висловити свою любов та повагу своїм ненькам. І скільки ж теплих та ніжних слів пролунало в адресу матусь. Розважальна програма пройшла весело та жваво. Діти змагалися в навичках домашнього господарства, уявно готували різні страви, співали, танцювали та дефілювали. Насамкінець,  мами почастували дітей смачною випічкою.
Літературний перегляд «З тобою матінко, світ прекрасний» розкрив перед читачами плеяду творів про жінку-матір.
Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки жіночій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. І якщо краса порятує світ, то це буде  краса жінки.
  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар