вівторок, 11 грудня 2018 р.

Всеукраїнський тиждень права

Мораль і Право, Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
У розвиток держави  – України
В Україні, щороку, на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, проходить Всеукраїнський тиждень права. Вже традиційно, в цей тиждень, у районній бібліотеці для дітей проводяться заходи, що сприяють підвищенню правової обізнаності школярів. Головною метою є навчити дітей не тільки користуватися правами, але і дотримуватися своїх обов’язків та правової поведінки щодо інших людей, установи і так далі, а також попередити та запобігти правопорушенням з боку неповнолітніх.
На всі заходи було запрошено гостей, які є компетентними спеціалістами в сфері права. Серед них: начальник Карлівського районного сектору філії державної установи «Центр пробації в Полтавській області» старший лейтенант внутрішньої  служби Володимир Осипенко, капітан внутрішньої служби Інна Наконечна, старший інспектор Ілля  Мєлєщенков, керівник Карлівського бюро безоплатної правової допомоги Дмитро Плахотничий, спеціаліст Карлівського бюро безоплатної правової допомоги Олена Захожай,  головний державний виконавець Карлівського районного ВДВС ГТУЮ в Полтавської області Вікторія Чухуй та провідний спеціаліст ДРАЦС ГТУЮ в Полтавської області Деркач Наталія.
Розпочався тиждень  правовою годиною «Подорож в країну прав», яку змістовно провели разом з учнями 5-Б класу ЗОШ №1. Дітей ознайомили зі змістом основних статей Конституції, Законів України та разом проаналізували конкретні конфліктні ситуації та методи їх вирішення у правовому полі.
Рольова гра «Подорож Країнами Закону» була організована разом з учнями 6-Б класу гімназії ім. Н.В. Герасименко. Цікаво та весело провели час присутні та з новими знаннями і враженнями покинули бібліотеку.
На уроці міркування «Хто я цьому світі?» учні 9 класу ЗОШ № 4 обговорили  правові питання, які чекають їх в самостійному, дорослому житті.
Година спілкування «Що буде, якщо?», проведена з учнями 7-Б класу ЗОШ№1, надала змогу вихованцям з іншої сторони подивитися на події, які трапляються в їхньому шкільному та особистому житті, проаналізувати та зробити певні висновки.
Активними були  учні 7 класу ЗОШ№4, які були запрошені на пізнавальну годину «Неправильні дії та правопорушення». Дітям було надано інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх та обговорено причини виникнення та вирішення конфліктів в підлітковому середовищі. Діти задавали цікаві та змістовні питання.
До уваги користувачів бібліотеки підготовлена книжкова виставка-порада «Будуємо фортецю Закону». На завершення тижня та для підбиття підсумків проведення виховних заходів був підготовлений пізнавальний відеоперегляд «Подорож в країну прав», на який було запрошено всіх учасників
Правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. Право – основа держави, знання права – порядок у державі. 



Немає коментарів:

Дописати коментар