вівторок, 4 грудня 2018 р.

Не мовчи! Стоп насильству!


Сьогодення вимагає від дітей чимраз швидшого і якіснішого входження у світ дорослих, що не завжди відбувається спокійно й без насильства. Всі представники дорослої частини людства повинні контролювати та покращувати процес соціалізації молодшого покоління. Законодавство України щороку поповнюється  новими рішеннями, що покликані захищати дітей від насильства та попереджувати його прояви в родині, у навчальних закладах, на вулицях міст. Та ефективне їх виконання та дотримування можливе тільки за умови обізнаності як дітей так і дорослих.
Саме з такою метою в районній бібліотеці для дітей відбулася година спілкування «Не мовчи! Стоп насильству!», в якій взяли участь учні 8-9 класів ЗОШ №4 і запрошені гості: начальник Карлівського районного сектору філії державної установи «Центр пробації в Полтавській області» старший лейтенант внутрішньої  служби Володимир Осипенко, капітан внутрішньої служби Інна Наконечна та керівник Карлівського бюро правової допомоги Дмитро Плахотничий. 
Школярам розповіли про види насильства, правопорушення  та відповідальність за їх скоєння. Роз’яснили права  та обов’язки учнів. Не оминули і проблему  відео-, фотозйомки без згоди дітей та булінгу в школі. Це було найболючішою темою, миттєво виникло безліч запитань, на які всі отримали чіткі відповіді. В ігровій формі присутні закріпили всі отримані знання. 
Насильство над дитиною залишає невиправний  слід в її особистості та руйнує психіку. Така дитина не в змозі стати зрілою людиною, а це значить, не може взяти відповідальність за себе, створити сім'ю, знайти себе. Оберігаючи наших дітей ми вдосконалюємо суспільство в якому живемо для майбутнього.



Немає коментарів:

Дописати коментар