вівторок, 11 грудня 2018 р.

Українська армія – школа мужності


6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла Закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України». Тому, саме ця дата, увійшла в історію сучасної Української держави, як День Збройних Сил України. Є безліч причин пишатися української армією. Збройні сили України посідають восьме місце в Європі і 29 місце в світі у рейтингу дослідження армій світу Global Firepower. Наразі особовий склад української армії налічує 255 тисяч осіб! І тому, зазвичай, у цей святковий день, проходить чимало урочистих заходів. 
До відзначення долучилася і наша книгозбірня.  Бібліотекарями було проведено  свято «Доблесті і мужності», на яке завітали учні 6-7 класів ЗОШ №4. На захід був запрошений воїн АТО, а нині старший інспектор внутрішньої  служби,  Ілля  Мєлєщенков. В ході свята, молоді, розповіли історію становлення Збройних  сил України,  Ілля Мелєщенков ознайомив  юнаків із  особливостями підготовки до військової служби, складання військової присяги, статусом військовослужбовців. Також гість розповів про свої військові будні у лавах Української армії та нелегкі дні, проведені в зоні антитерористичної операції на Сході нашої країни.
Школярі прийняли участь в різноманітних вікторинах та конкурсах, якими закріпили здобуті знання про ЗСУ та доблесть і честь українського воїна.
На літературному  перегляді «Українська армія – школа мужності» були представлені художні видання  та література про історію та події Збройних сил України від українських видавництв.
Український воїн - надійний захисник, відданий патріот, для якого честь, свобода і незалежність своєї нації – перш за все! І нам, бібліотекарям, приємно, що ми мали змогу долучитися до свята та підтримати захисників України!


Немає коментарів:

Дописати коментар