вівторок, 27 листопада 2018 р.

На паралельних дорогах прав і обов’язків

 

Вже з народження діти потрапляють у складний світ міжлюдських відносин. І якщо в давні часи дитина асоціювалася зі своїми батьками та немала свого визначення, як особистість, то зараз ми маємо досить розвинену правову базу захисту прав неповнолітніх членів суспільства.  У 1959 році було прийнято Декларацію прав дитини. У 1989 році всі прогресивні країни світу, у тому числі і наша Україна, підписали Конвенцію прав дитини. У 1991 році в Україні був прийнятий Закон про охорону дитинства.
Більшість  дітей знають свої права, навіть, в деякій мірі завищуючи їх, а от в  обов’язках  не всі так обізнані. Тому, щоб створити баланс в знаннях  та навчитися правильно користуватися своїми правами, бібліотекарями районної бібліотеки для дітей разом з учнями 7 Б класу Карлівської ЗОШ№1 було проведено годину правознавства «На паралельних дорогах прав і обов’язків»
Захід був спрямований на розвиток і захист прав та інтересів  підростаючого  покоління. Також бібліотекарі звернули увагу на  тему  жорстокого  поводження, насильства та експлуатації дітей. І жваво, в ігровій формі, обговорили обов’язки дітей. Насамкінець, представили дітям книжкову виставку «Право – мистецтво добра і справедливості».


Немає коментарів:

Дописати коментар