четвер, 17 жовтня 2024 р.

Хай буде мир віднині і довіку

Мир - яке коротке, але змістовне слово. Воно звучить по-різному на всіх континентах Землі, але скрізь означає прості й одвічні істини: яскраве сонце і блакитне небо; радісний сміх дітей та щасливі обличчя дорослих; плідну працю і теплий хліб; спокій та злагоду у суспільстві.

21 вересня, світова спільнота відзначає День миру і саме цій даті було присвячено бібліоурок «Хай буде мир віднині і довіку», проведений у бібліотеці для дітей. Бібліотекар розповіла дітям історію виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності «Дзвін миру», який було відлито з пожертвуваних монет та про голуба Миру.

Малята своїми щирими словами та побажаннями  доторкнулися до душі кожного дорослого. Кожен маленький українець бажає спокійно вчитися, втілювати в життя свої мрії, мати мирне небо над нашою рідною Україною, тому, що з маленького миру – в собі самому, в класі, родині, державі – починається й великий та благодатний мир на нашій планеті.

Цей день закликає мільйони людей до припинення вогню та насильства, а також кожного з нас зробити щось заради миру. Давайте навчимося розуміти і поважати одне-одного та жити в злагоді заради збереження миру на всій Землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар