четвер, 17 жовтня 2024 р.

Казка - це зерно, яке завтра проросте

21 жовтня виповнюється 70 років з Дня народження української дитячої письменниці Зірки Мензатюк. Її книги мають заслужені міжнародні премії та виборюють першість у номінаціях "Книга року". Пише вона переважно казки. "Казка - це зерно, яке завтра проросте", - впевнена Зірка Мензатюк. Це вірно - проросте у душах читачів милосердям, добром, радістю, знанням. Бо літературні казки цієї письменниці світлі, як її душа. Вони добрі і повчальні, сповнені фантазій і реальності, мудрування і розваг.

До ювілею майстрині слова у бібліотеці для дітей було організовано голосні читання «Чарівні казки». Діти, під час заходу, познайомилися з біографією та творчим шляхом письменниці, згадали твори, які вивчали на уроках та прочитали фрагменти казок Зірки Мензатюк. Далі обговорили прочитане та вигадували нові закінчення історій. Виявилося – читати разом вголос цікаво, смішно, весело і захопливо.

Дітям, задля перепочинку та покращення настрою від похмурої погоди, бібліотекарі провели різні ігри та конкурси. Також присутні цікавилися книгами представленими на інших книжкових виставках. Юним відвідувачам сподобався новий формат читання книг. Вони переконалися, що відвідування бібліотеки може бути не лише корисним, але й цікавим і захопливим заняттям.


Немає коментарів:

Дописати коментар