понеділок, 8 липня 2024 р.

Моя Конституція

28 червня в Україні — офіційне свято — День Конституції. Саме цього дня в 1996 році після безперервної 24-годинної роботи Верховної ради ухвалила й увела в дію першу Конституцію незалежної України. Основний закон держави - це справді документ, що визначає головні принципи того, як усе в державі працює. Саме в Конституції визначено основні права, свободи та обов'язки громадянина — тобто вона безпосередньо впливає на життя людей у державі. І важливо простими словами розповісти дітям про те, як Конституція визначає правила, за якими живе Україна і які впливають на всіх нас.

Тож в цей день до бібліотеки для дітей завітали юні пошановувачі книги і разом із працівниками книгозбірні взяли участь в інформ-міксі «Моя Конституція». На початку заходу діти прослухали змістовну інформацію про наш Основний закон, а далі моделювали різні ситуації та застосовували до них статті Конституції, відповідали на питання та мали змогу творчо підійти до виконання завдань. Для додаткової інформації кожен мав змогу скористатися книгами із перегляду “Конституція для всіх”.

Ми чекаємо на кожного, хто прагне спілкування та інформації. Будемо разом наповнювати наш спільний комунікативний простір та разом розвивати нашу територіальну громаду та вільну Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар