середа, 29 травня 2024 р.

Герої нескореної України


23 травня в Україні відзначають День Героїв — борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України. Усіх Героїв крізь покоління об’єднує щира любов до рідної землі, до України. Любов, що більша за життя.

Саме сьогодні до бібліотеки для дітей завітали учні 6 класу Карлівського ліцею №4, на патріотичну годину «Герої нескореної України». На заході діти дізналися про історію цього свята, про мужність героїв кожної епохи, вшанували пам'ять всіх загинувших та поклали квіти полеглим землякам на Алеї Слави. Книги представлені бібліотекарами на перегляді викликали цікавість у присутніх. Це література з історіям з життя героїв та простих людей, які здійснили неймовірні вчинки задля волі свого народу, для порятунку чийогось життя, для допомоги потребуючим.

Це свято потрібно, щоб на вчинках героїв, які захищали та захищають свій край, виховувалися нові покоління захисників Батьківщини. Це свідчення твердої волі українського народу: йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави. Слава Україні! Героям Слава!

Читаємо – перемагаємо, адже читаюча й думаюча нація – це сила!

Тиждень, що минає, у бібліотеці для дітей пройшов весело та змістовно, адже був багатим на маленьких відвідувачів. Мама, сім’я… У цих словах поєднується доброта, ніжність, ласкава турбота, які супроводжують кожну людину всі роки життя. Ці безцінні й найдорожчі слова символізують нескінченну любов і захист. Тож, Дню матері та Дню сім’ї було присвячено теплий та затишний захід «Мама, тато, я – родина моя». Маленьким пошановувачам книги бібліотекар прочитала казку «День матері» Марини Степанської, діти розповідали про своїх мам, свої сім’ї та родинні традиції.

Вишиванка – це національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Це – символ родинного благополуччя та оберіг від усього лихого. Працівниками книгозбірні було проведено бібліоурок «Чарівна краса вишиванки». Присутні дізналися про історію свята вишиванки, різні види та стилі вишивки, про значення кольорів та символів. Також відвідувачі бібліотеки ознайомилися з книгами розміщеними на переглядах літератури «Мама» та «Вишиванка, сім’я і родина – моя квітуча Україна».

Кожен проведений захід у бібліотеці намагаємося зробити незабутнім та веселим. Тож, обов’язково вигадуємо різноманітні розваги та ігри, проводимо веселі та цікаві вікторини, разом читаємо. Робимо все для того, щоб дітям хотілося повернутися та долучитися до книжкового світу. Читаємо – перемагаємо, адже читаюча й думаюча нація – це сила! Завітайте до бібліотеки!

Конституція для всіх: і великих, і малих

 

Шановні діти та дорослі! Запрошуємо долучитися до ІІІ Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих». Багато хто з вас вже був його неодноразовим учасником, а хтось і переможцем!

Що треба зробити? Зібрати творчий гурт не менше 3-х осіб у складі дітей (будь-якого віку) і дорослих; разом створити театралізовану ілюстрацію до статей книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих»; здійснити її відеозапис та представити на гугл-формі організаторів – Національної бібліотеки України для дітей та ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України».

Підсумки конкурсу традиційно буде оголошено на День Конституції України. Більше про конкурс за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=80

Майстер-клас з виготовлення підставки під Великоднє диво-яєчко в техніці оригамі

Великдень — одне з найбільших релігійних свят в році. Весняне дійство, яке приносить з собою багато добра, світла та надії на краще. Сьогодні його відзначають по-різному, залежно від віри й сімейних традицій. Існує багато символів Великодня – це паска, фарбовані яйця, писанки, великодній заєць, агнець, вогонь свічки і т.д.

До бібліотеки для дітей завітали маленькі відвідувачі з Карлівського ліцею № 4 на майстер-клас з виготовлення підставки під Великоднє диво-яєчко в техніці оригамі. Дітлахи з цікавістю та завзяттям повторювали усі елементи процесу та, як наслідок, мали гарні результати — фантастичних зайчиків. Свої вироби малята забрали додому, щоб прикрасити святковий стіл. Захід було проведено в рамках обласного благодійного Великоднього вернісажу «Воскресни, писанко!»

Хай весняні барви звеселяють вам душу, посміхніться один одному і залиште у себе в серці тільки добрі почуття. Зичимо всім миру, любові та достатку!