понеділок, 25 грудня 2023 р.

Діти. Злочин. Покарання.

Дитинство є ключовим періодом у формуванні особистості і визначає подальший розвиток кожної людини. У цей період людина потребує найбільшої уваги та захисту. Від ставлення до дітей, розуміння їхніх проблем, інтересів та потреб залежить не тільки доля кожної конкретної дитини, а й розвиток суспільства в цілому. Великого значення набуває профілактика протиправної поведінки серед дітей і підлітків. Важливо на ранніх етапах запобігти поширенню злочинності серед молоді, не допустити поширення культу насильства і жорстокості в сім'ях, навчальних закладах та в соціумі.

В бібліотеці для дітей організовано і проведено інформацій дайджест «Діти. Злочин. Покарання.», на який завітали учні 8 класів Карлівського ліцею №3. Учасники отримали базові знання для формування їх правової культури, оволодіння навичками захисту своїх прав та інтересів, формування активної життєвої позиції. Також розібрали реальні та вигадані ситуації, які дали змогу більше розібратися в адміністративних та кримінальних правопорушеннях, відповідальності за них. При виконанні цього завдання стали в нагоді книги представлені на виставці «Шляхами правових знань».

Бібліотекарі приклали максимум зусиль для того, щоб допомогти молоді усвідомити себе громадянами держави, повноправними членами суспільства та надали інформацію, як правильно діяти у випадках, коли хтось став жертвою чи свідком насильства. Інформаційний дайджест «Діти. Злочин. Покарання.» реалізовано Карлівською бібліотекою для дітей за підтримки проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементовано Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.» GIZ Ukraine #16днівпротинасильства #бібліотека #діти #книги #право #Карлівка


Немає коментарів:

Дописати коментар