понеділок, 15 травня 2023 р.

Маки пам’яті

В День пам’яті та примирення працівниками дитячої бібліотеки було організовано та проведено арт-майстерню «Маки пам’яті». Захід проведено в онлайн форматі, бо безпека наших дітей понад усе, особливо в умовах воєнного стану. Весь творчий процес проходив за розмовами про ці чудові квіти та чому саме вони є пам’ятним символом.

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі. Також в бібліотеці оформлено полицю пам“яті «Пам“ятати заради майбутнього».

Дякуємо ЗСУ за те, що ми змогли мирно провести захід і вшанувати пам’ять загиблих Другої світової війни та війни з російським агресором. Слава Україні! Слава Героям! Слава нашим Захисникам!


Немає коментарів:

Дописати коментар