понеділок, 15 травня 2023 р.

Великдень — одне з найбільших релігійних свят в році

Весняне дійство, яке приносить з собою багато доброго та світлого, є для християн одним з найбільш древніх і сакральних. Сьогодні його відзначають по-різному, залежно від країни й сімейних традицій. Наприклад, у Швеції до Великодня заведено прикрашати будинки великодніми квітами та кольоровим пір'ям, а в Англії — запікати баранчика і пити чай з хрестовими булочками. Ми ходимо до церкви та завжди маємо на столі великодню паску та яйця-кращанки. Зараз існує багато символів Великодня – це паска, фарбовані яйця, великодній заєць, агнець, вогонь свічки і т.д.

Напередодні свята до бібліотеки для дітей завітали юні пошановувачі на майстер-клас з виготовлення підставки під яйце в техніці оригамі «Великодній зайчик». Дітлахи з цікавістю та завзяттям повторювали усі елементи процесу та, як наслідок, мали гарні результати — фантастичних зайчиків. Свої вироби малята забрали додому, щоб прикрасити святковий стіл.

Хай весняні барви звеселяють вам душу, посміхніться один одному і залиште у себе в серці тільки добрі почуття. Зичимо всім миру, любові, достатку, радісних Великодніх свят і смачної паски!

Немає коментарів:

Дописати коментар