понеділок, 15 травня 2023 р.

Чорнобиль - довгий слід трагедії

Чорнобиль... Слово це стало символом горя і страждань. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Катастрофа на ЧАЕС віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. В довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин, які нанесли непоправної шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Понад 600 тисяч осіб ціною власного життя та здоров’я боролися з наслідками аварії, отримавши найвищі дози опромінення.

Напередодні пам'ятного дня пошановувачі бібліотеки для дітей завітали на екологічну годину «Чорнобиль - довгий слід трагедії». Разом з працівниками бібліотеки відновили хронологію подій, обговорили жахливі наслідки катастрофи та згадали героїв-ліквідаторів. Гарним доповненням заходу були читання поезії про жахіття Чорнобильської катастрофи та книжкова виставка «Чорнобиль… Трагедія… Наслідки…»

Вже стільки років минуло від того часу, виросло нове покоління, для якого ця подія винятково історична, та для сотень тисяч ліквідаторів – це невиліковна рана, яка не гоїться з часом. Пам’ятаймо про героїзм та самопожертву учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Саме їхніми зусиллями вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.  Не допустимо знову...


Немає коментарів:

Дописати коментар