понеділок, 15 травня 2023 р.

50-річчя Марина Павленко - письменниці, художниці і викладачки

Сьогодні святкує 50-річчя Марина Павленко - письменниця, художниця і викладачка. Народилася на Львівщині в родині вчителів-словесників і теж письменників Ольги й Степана Павленків. Освіту здобула в Уманському ДПІ ім. П. Тичини. Спочатку працювала вчителькою початкових класів Уманської міської гімназії. Від 2000 року викладає на кафедрі української літератури і українознавства того ж Уманського педуніверситету.

Друкує вірші і прозу від 1990 року. Відтоді вийшли друком окремі дитячі книжки: «Домовичок з палітрою», «Домовичок повертається», «Домовичок і купа проблем»; «Півтора бажання», «Миколчині історії», «Моя класнюча дівчинка». А також – серія книжок про Русалоньку із 7-В, перша частина якої ввійшла до Всеукраїнської шкільної програми для 7 класів.

Ми щиро вітаємо Марину Степанівну з ювілеєм! Бажаємо гарного настрою, натхнення, наснаги, творчих злетів, потужних звершень, добробуту, оптимізму і миру! Нехай множаться й збуваються Ваші мрії та бажання! І запрошуємо всіх до читання книг Марини Павленко, які маємо у своєму арсеналі. Чекаємо вас у бібліотеці для дітей!


Немає коментарів:

Дописати коментар