четвер, 23 березня 2023 р.

Кобзарева струна не вмирає

 

Напередодні Шевченківських днів, що відзначаються напочатку березня, і не лише в Україні, а й в усьому прогресивному світі, в бібліотеці для дітей пройшла читацька година «Кобзарева струна не вмирає». На цю поетичну зустріч до книгозбірні завітали учні 7-б Карлівського ліцею №1.

 Тараса Григоровича Шевченка справедливо називають батьком української нації, бо його потужне слово - це запорука національної гідності. Історія його життя, як жива книга, і пізнавати її надзвичайно цікаво кожному та особливо дітям. Тому читацька година пройшла в форматі активного спілкування. Бібліотекарі розповіли про життєву дорогу Тараса Григоровича, а учні читали вірші. Потім разом обговорювали літературну спадщину Кобзаря, до якої за 47 років земного життя поета ввійшло чимало поезій, поем, повістей, п’єс, статей, листів, тощо. І його думи, його пісні – то і є душа народу, яка звучить в словах-передбаченнях, словах-закликах, словах-наказах:

Тарас Шевченкосимвол чесності, правди і безстрашності, великої любові до рідної землі, людини. Його поезія зігріта почуттями до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар