понеділок, 30 січня 2023 р.

Крути: бій за майбутнє

В ці січневі дні Україна відзначає 105-річницю трагедії під Крутами (29.01.1918р.). Це День пам’яті молодих і мужніх хлопчаків, а фактично – дітей, які, не вагаючись, віддали життя за незалежну Українську державу. Цей день на честь та славу тих, хто не залишився в теплих домівках, а вийшов один на один з ворогом, виборюючи Україні право на щасливе майбутнє. Вони загинули, але передали нам право пишатися їх вчинком, право бути готовим стати на захист своєї Батьківщини. А це найсвятіше і найвеличніше право, що може бути дароване людині.

В переддень роковини бібліотекою для дітей було проведено історичний екскурс «Крути: бій за майбутнє». Присутні з цікавістю прослухали про перебіг подій понад столітньої давності. Діти почитали вірші присвячені подіям та героям Крут. Для користувачів було представлено перегляд літератури під назвою «Крути: і сум, і біль, і вічна слава»

Юнаки-герої є прикладом для молоді – тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як і ті, кого ми назвали кіборгами, в 2014-2015 та наші герої сьогодення, які мужньо боронять нашу країну і зараз. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими героями. Слава Україні! Героям – слава!


Немає коментарів:

Дописати коментар